Enzita Experience shop – glavni uvoznik i distributer

Vitamix je sinonim za vrhunske blendere.

Šta mogu da napravim u VITAMIX blenderu?

Pomoću Vitamix blendera možete da usitnjavate sve namirnice bez obzira na to koliko su tvrde, a ima toliku snagu da može da ih usitni toliko da se pretvore u glatku tečnost ili prah.

Vitamix mljeveno

SECKANJE

U roku nekoliko sekundi iseckajte vaše namirnice.

Vitamix mljeveno

MLEVENJE

Možete da sameljete žitarice ili neke druge suve namirnice kako bi dobili brašno.

Vitamix pire

PIRE, NAMAZI I PUTERI

Usitnjavanje namirnica da ostane fina svilenkasta tekstura.

Vitamix tekućina

SMUTIJI I ŠEJKOVI

Vitamix blender bukvalno može usitniti namirnice toliko da se pretvore u tečnost.

Zašto je VITAMIX tako poseban?

Od samih početaka 1921. godine, vodeći računa o kvalitetu i inovacijama, Vitamix je uspeo da postane sinonim za vrhunske blendere i kroz svoju dugu istoriju od 90 godina postavio standarde za kućne i profesionalne aparate!

 

Vitamix BPA free

Sigurni i trajni materijali

Svi blenderi izrađeni su od vrhunskih trajnih materijala i potpuno su sigurni u dodiru s hranom.

Vitamix znanje

90-godišnje iskustvo i znanje

Vitamix proizvodi blendere i samo blendere već 90 godina. Da, to celo iskustvo i znanje je ugrađeno u vaš aparat.

Isprobajte Vitamix

Znamo da je potrebno malo više od YouTube video ili neke druge prezentacije da biste stekli konkretniji utisak u vezi aparata koji vas zanima.

Zato vam pružamo priliku da isprobate naš aparat.  Sigurno ćete biti iznenađeni!

Najčešća pitanja za VITAMIX

Za vas smo izdvojili najčešća pitanja vezana za Vitamix blendere. Ovde ćete vrlo verovatno odmah pronaći odgovor. Ukoliko vas zanima nešto drugo, pošaljite nam odmah email na info@enzita.rs. Brzi smo.

Zašto Vitamix ima plastičnu posudu?

Vitamix ima BPA free posude od Tritan poliestera koji je najčvršći i najsigurniji materijal od plastičnih legura koji sme da dođe u dodir s hranom. Budući da se noževi okreću velikom brzinom, kako ne bi došlo do težih povreda ukoliko nekome ostane kašika u posudi (što je ponekad slučaj), novi Vitamix modeli nemaju staklene posude.

Zašto Vitamix ima samo 1200-1400w snažne motore, dok neki jeftiniji modeli blendera imaju duplo snažnije motore i pritom imaju nižu cenu od Vitamixa?

Za početak par minuta istorije. Vitamix je firma koja je pre 70 godina izmislila blender kao kućni aparat. Od tada ne proizvode ništa drugo osim Vitamix blendera. To su doveli do tolikog savršenstva da jednostavno sa svojim motorima postižu kvalitetniju obradu namirnica nego neki blenderi s milion i sitno vati. Radi poređenja, Vitamix u svojoj ponudi ima komercijalni blender koji ima najveću posudu na tržištu, 5.8 L. Taj model koji se popularno zove Vitamix XL ima motor snage 1900w i ima savršenu obradu namirnica. Ako je to dovoljno za najveći blender na tržištu, onda je 1400w sigurno i više nego dovoljno za manje modele sa posudama do 2L.

Šta je to s tim obrtajima u minuti (RPM)?

Prosečni blender koji možete da kupite u prodavnici za par hiljada dinara će imati do 10-15 000 obrtaja u minuti. Nešto snažniji modeli će imati do 25 000 obrtaja u minuti. Vitamix blenderi imaju maksimalan broj obrtaja i to 37 000 obrtaja u minuti. S tim brojem obrtaja, Vitamixovi noževi će vam omogućiti da postignete svilenkastu teksturu smutija, kao savršen kikiriki puter. Dodatno, zbog te brzine rada, s Vitamixom vaše kreacije bivaju pripremljene u roku od jednog minuta.

Mogu li da se kombinuju sve Vitamix posude, bez obzira na model?

Sve posude osim posude modela S30, mogu međusobno da se kombinuju i odgovaraju na sve modele. Na takav način se kupcima omogućuje da Vitamix dodatno prilagode svojim potrebama.

Mogu li da se i u najmanjem Vitamix blenderu prave puteri kao i u većim modelima?

Svaki Vitamix blender predviđen je za sve modele blendanja namirnica. U svakom modelu koji imamo u ponudi moći ćete da pripremate: smutije, šejkove, putere, namaze, umake, ledene dezerte, supe i puno toga više. Zato je Vitamix odličan. Bez obzira koji model Vitamixa da odaberete, on će vam ponuditi maksimalnu korist.