Excalibur dehidrator, 5 polica, digitalni

Vitamix logo
Hurom logo
Magimix logo
Excalibur logo
Dahlert logo

Excalibur dehidrator, 5 polica, digitalni

46.520,00 рсд

KVALITET – Proizveden u SAD
GARANCIJA– 5 godina
VRHUNSKI MATERIJALI – BPA free
LAKO KORIŠĆENJE – Tajmer i digitalni termostat
ZADOVOLJSTVO – Olakšano sušenje s produženim tajmerom i providnim vratima

Digitalni tajmer vam dodatno olakšava automatizovanje celog procesa sušenja i omogućava vrhunske rezultate sušenja za kraće vreme.

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Model s 5 polica savršen je uređaj za ozbiljnije bavljenje dehidriranjem. Površine polica su istih dimenzija kao i kod modela s 9 polica, razlika je jedino u njihovom broju. Model s 5 polica pokazao se kao optimalno rešenje za osobe koje ne planiraju da suše veće količine voća i povrća, ali žele da imaju dovoljno prostora za pripremu ukusnih obroka za čitavu porodicu.

S Excalibur dehidratorom možete da sušite sve vrste voća, povrća, začinskog bilja, mesa, ali i da se oprobate u brojnim kreacijama sirovih delikatesa kao što su krekeri od povrća, bezglutenski hleb, palačinke od raznog voća i brojne druge.

Glavna karakteristika Excalibur dehidratora su horizontalni protok vazduha i ravnomerno sušenje namirnica. Zašto je to važno? Budući da je motor dehidratora smešten sa spoljne strane, sprečeno je curenje tečnosti iz namirnica na motor kao što je to slučaj kod dehidratora s vertikalnim sušenjem, odnosno strujanjem vazduha.

Excalibur dehidrator poseduje tajmer koji će vam omogućiti bezbrižno sušenje namirnica i tokom noći i tako omogućiti smanjenje troškova dehidriranja. Dovoljno je samo da odredite vreme koje je potrebno za dehidriranje hrane koju pripremate i dalje prepustite dehidratoru da obavi ostatak posla.

Temperaturni opseg termostata je 41C do 74C, dovoljno nizak za očuvanje osetljivih enzima iz voća, povrća i bilja, a dovoljno visok da ispuni bezbednosne standarde sušenja mesa.

Digitalni model ima olakšano korišćenje kontrola aparata i produženo vreme sušenja (48 sati), ali glavna prednost digitalnog tajmera je mogućnost dvostepenog podešavanja temperature. Na primer, tokom prvih sat-dva sušenja podesite najveću temperaturu, a ostatak vremena na temperaturu koja odgovara namirnicama koje sušite i vašim preferencijama. Tako možete da smanjite ukupno vreme sušenja, ali bez uticaja na sam kvalitet.

Za voće i povrće koje u sebi sadrži veći udeo vode, potrebna mu je inicijalna viša temperatura kako bi se sprečila fermentacija. Zbog veće količine vode u sebi, unutrašnja temperatura tih namirnica raste veoma sporo. Početna viša temperatura prvih par sati u neće uticati na kvalitet sušenja niti smanjiti količinu nutrijenata, a pomoći će da se što brže, bolje i kvalitetnije dehidrira.

Excalibur je napravljen da traje, a kvalitetom materijala izdvaja se od konkurencije, naročito one kineskog porekla. U Excaliburu će sve namirnice biti ravnomerno osušene, a prilikom sušenja svaku policu možete izvaditi i okrenuti u željenom smeru.

Excalibur dehidratori su štedljivi. Potrošnja struje je veoma niska u poređenju s šporetima ili dehidratorima drugih proizvođača. Modernog je dizajna i izrađen od najkvalitetnijih materijala. Police su napravljene od plastike koja je BPA free, što ih čini sigurnim, tako da ne morate da se brinete da je došlo do kontaminacije hrane štetnim sastojcima kao što je slučaj kod nekvalitetnih materijala.

Prednost ovog Excalibur modela dehidratora je digitalni displej, a kroz staklena vrata možete da posmatrate tok sušenja i udovoljite znatiželji bez otvaranja.


Tehnički podaci:

Model: 4548CDFB
Boja: crna
Broj polica: 5
Dimenzije police: 35,5cm x 35,5cm
Ukupna površina polica: 0,74m2
Digitalni displej
Termostat: temperaturni opseg od 41°C do 74°C
Tajmer: vremenski opseg od 0 do 48 sati
Radni napon: 220V
Potrošnja uređaja na maksimalnoj temperaturi: 400W
Ventilator: 13cm
Proizvodnja: SAD

(Napomena: original Excalibur Paraflexx podmetači nisu deo paketa i moraju posebno da se naruče.)

  • Moderan dizajn
  • 5 godina garancije
  • Proizveden u SAD
  • Energetski efikasan
  • Jednostavan za korišćenje i održavanje
  • BPA free
  • Termostat i digitalni tajmer
  • Knjiga s receptima na poklon

Dodatne informacije

Težina 7,25 kg
Dimenzije 48 × 43 × 22 cm
Boja

Crna

Garancija

5 godina

Namena

Lična upotreba, Za moju porodicu

Proizvođač

Excalibur

Vrsta artikla

Uređaji

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Excalibur dehidrator, 5 polica, digitalni“